Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok területi szervezete

Praxisvásárlási támogatás

Tisztelt Kollégák!

Mint arról december 14-én már tájékoztattuk Önöket, december 12-én levélben fordultunk dr. Takács Péter Államtitkár Úrhoz a praxisvásárlási támogatás méltánytalanságának ügyében.
A tegnapi napon az alábbi válasz érkezett, melyet örömmel osztok meg Önökkel.

"Dr. Linninger Mercedes elnök
MOK Fogorvosok Területi Szervezete

Tisztelt Elnök Asszony!

A fogorvosok praxisjog vásárlási támogatására vonatkozó kérelmüket köszönettel megkaptuk. A megkeresésében foglaltakat megvizsgáltuk, mellyel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.
A pályázati kiírások a vonatkozó jogszabály alapján a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és az Országos Kórházi Főigazgatóság együttműködésében kerülnek előkészítésre, ezért a megkeresésében foglaltakat az érintett szervek bevonásával áttekintettük. Tájékoztatom, hogy a praxisjogvásárlási támogatás fogorvosok részére történő kiterjesztésére irányuló javaslatot Államtitkár Úr támogatja, melynek érdekében folyamatban van a szükséges jogszabály-módosítás előkészítése.
Hivatásuk iránti elkötelezettségüket, áldozatos munkájukat megköszönve továbbra is számítok a szervezet konstruktív javaslataira, amelynek eredményeként reményeim szerint a jövőben is együtt dolgozhatunk a magyar emberek egészségének megőrzésében.

Tisztelettel:
dr. Takács Péter államtitkár úr megbízásából,

Szabó Ildikó
Koordinációs referens
Egészségügyi Államtitkári Kabinet"

 


Minden jog fenntartva © 2024