Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok területi szervezete

Ausztriai hirdetések

Kedves Kollegák!


Az utóbbi hónapokban a híradásokból is értesülhettünk arról, hogy Ausztriában bizonyos sajtó orgánumokban megjelent hirdetések miatt az osztrák hatóságok eljárást indítottak magyar fogorvosokkal szemben, és pénzbüntetéssel sújtották a kollegákat. Magyarország ausztriai nagykövete levélben fordult az Osztrák Fogorvosi Kamara elnökéhez, és kérte a magyar fogorvosokat érintő diszkrimináció megszüntetését, illetve javasolta, hogy vitatott ügyeknél vegyék fel a kapcsolatot a magyar kamarával. Az Osztrák Fogorvosi Kamara elnöke válasz levelében kifejtette, hogy a megkülönböztető eljárásra azért van szükség, mert a magyar fogorvosokkal szemben nem alkalmazhatják az osztrák fogorvosok elleni fegyelmi intézkedéseket.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy érdekeltek a magyar szomszédokkal való jó viszony fenntartásában, ezért a jövőben, amennyiben a magyar kollégák megsértenék az osztrák fogorvosi reklám-irányelveket, akkor még a peresítés előtt nekik is fognak e tevékenységük megszüntetésére figyelmeztető levelet küldeni. Amennyiben ezt követően a magyar kollégák ismételten nem tartják be az Ausztriában hatályos szabályokat, akkor ezt követően jogi útra terelik az ügyet.

 

Az eseménysorozat fontosságára tekintettel eredeti formájában – német nyelven - tesszük közzé a leveleket, azoknak a kollegáknak, akiket érint, „hivatalból” úgyis érteniük kell.

 

Hermann Péter


Minden jog fenntartva © 2024