Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok területi szervezete

FONTOS TÁJÉKOZTATÁS – Országos Atomenergia Hivatal

Ezúton tájékoztatjuk kollegáinkat, hogy az Országos Atomenergia Hivatal Általános Nukleáris Igazgatóság Nukleáris és Radioaktív Anyagok Főosztálya 2011. november 10-én érkezett levélben az alábbiakról adott tájékoztatást.

2011. október 04-én hatályba lépett az Atomtörvény 67 §-ának q) és r) pontja alapján kiadott, az atomenergia alkalmazása körében a fizikai védelemről és a kapcsolódó engedélyezési, jelentési és ellenőrzési rendszerről szóló 190/2011. (IX.19.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet).

A tájékoztatás azokra vonatkozik, akinek a birtokában a Rendelet tárgyi hatálya alá tartozó fix és mobil telepítésű ionizáló sugárzást létrehozó, de radioaktív anyagot nem tartalmazó berendezés van. A Rendelet előírásának megfelelően (35.§) az új engedéllyel rendelkezők az üzemeltetési engedély dátumától számított 30 napon belül, akik már rendelkeznek üzemeltetési engedéllyel, a rendelet hatályba lépésétől számított 60 napon belül kötelesek a berendezést bejelenti az Országos Atomenergia Hivatalnak, továbbá bemutatni a hivatkozott rendelet 35. §. (2) illetve (3) pontjában leírt követelmények megvalósításának módját. Ehhez kitöltési útmutató szerint űrlapot szükséges kitölteni.

A bejelentéshez szükséges elektronikus nyomtatványok és a kitöltési útmutató letölthető az alábbi internet címről: http://nyomtatvany.haea.gov.hu

A nyomtatványok kitöltéséhez "Általános Nyomtatványkitöltő Program" szükséges, mely az APEH honlapján az alábbi címről tölthető le.

http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_install.html

A kitöltött nyomtatványok az ügyfélkapun keresztül elektronikusan benyújthatók, vagy kinyomtatva beküldhetők az alábbi postacímre:

Országos Atomenergia Hivatal
Általános Nukleáris Igazgatóság
1539 Budapest, Pf: 676.


Az elektronikus formanyomtatványok kitöltésével kapcsolatos számítástechnikai kérdésekkel az OAH Informatikai Önálló Osztály munkatársaihoz fordulhatnak. (Telefon: +36 1-436-4950, e-mail: io@haea.gov.hu).

Minden jog fenntartva © 2024